Penaltymisser Redan dieptepunt in armoedige editie van PEC Zwolle-RKC

27-11-2021 21:50
25

PEC Zwolle heeft zijn eerste puntje onder trainer Dick Schreuder te pakken. De thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk van zaterdagavond is geëindigd in een doelpuntloos gelijkspel: PEC kreeg de grootste kans op een overwinning, maar Daishawn Redan miste een strafschop.

Voor rust gebeurde er weinig tot niets in het duel tussen de nummers achttien en vijftien van Nederland. Pas op slag van rust ontstond de eerste kans, die wel meteen een hele grote was. Luka Adzic – al vroeg ingevallen voor Kenneth Paal – kreeg twee keer achter elkaar de gelegenheid om de wedstrijd open te breken, maar stuitte eerst op Etienne Vaessen en vervolgens op Kenneth Paal.

In het begin van de tweede helft kwam Jens Odgaard nog in de buurt van de 0-1, voordat PEC de meest uitgelezen kans van de wedstrijd kreeg. Arbiter Joey Kooij zag een overtreding van Ahmed Touba op Mustafa Saymak en wees naar de penaltystip. Redan mocht aanleggen, maar schoot de bal hoog over.

Beide clubs hadden vervolgens nog een half uur om iets aan de gelijke stand te doen, maar moesten zich uiteindelijk tevredenstellen met één puntje: een halve kans voor Odgaard in kansrijke positie was het slotstuk van een weinig verheffend schouwspel. PEC blijft hekkensluiter, maar loopt één puntje in op Fortuna Sittard: doordat de Limburgers eerder op de avond van FC Groningen verloren, is het gat tussen de nummer laatst en voorlaatst nu vier punten. RKC zet nummer zestien Sparta juist op twee punten.