Sporting verbijsterd na staken Belenenses-Benfica: 'Wij vinden dit een schande'

27-11-2021 23:45
26

Sporting Portugal is in de pen geklommen na het bizarre schouwspel dat competitiegenoten Belenenses en Benfica de kijkers zaterdagavond voorschotelden. De thuisploeg kon door een groot aantal coronabesmettingen slechts negen spelers opstellen en had er halverwege nog maar zes over: de wedstrijd werd na 46 minuten gestaakt, bij een stand van 0-7.

Beide betrokken clubs hadden na het vervroegde eindsignaal nog niet gereageerd, Sporting deed dat wel. Bij de regerend Primeira Liga-kampioen wisten ze niet wat ze zagen. 'Sporting kan het niet laten om officieel te reageren op wat zaterdagavond is gebeurd', begint de Champions League-tegenstander van Ajax zijn statement. 'Deze wedstrijd is al de hele wereld over gegaan en is nu al een zwarte bladzijde in de geschiedenis van het Portugese voetbal, dat al vaker geteisterd is door verdenkingen van corruptie.'

De zeven overgebleven spelers van Belenenses trapten nog wel af voor de tweede helft, maar één van hen ging direct naar de grond, waarna de wedstrijd reglementair gestaakt diende te worden. 'Dit kan en mag niemand onberoerd laten, zo wordt het Portugese voetbal nooit serieus genomen', spreekt Sporting duidelijke taal. 'Sporting is een club van normen en waarden, die wij nooit zullen verloochenen. En daarom beschouwen we deze gebeurtenissen als een grote schande voor het Portugese voetbal.'