Vierde nederlaag op rij voor Fortuna Sittard: Ik sta achter de trainer

Vierde nederlaag op rij voor Fortuna Sittard: "Ik sta achter de trainer"

28-11-2021 07:54 Laatste update: 08:01
31

Fortuna Sittard ging zaterdag kansloos met 1-4 onderuit tegen FC Groningen, maar Sjors Ultee is ervan overtuigd dat hij het tij kan keren. De trainer denkt nog niet aan opstappen na de vierde nederlaag op rij.

"Als je als trainer vier wedstrijden op rij verliest dan weet je dat er dingen gaan spelen", vertelt Ultee aan De Limburger. "Ik moet zorgen dat het team elke week met een goed plan en vol energie aan een wedstrijd begint. Dat is nog steeds zo. Als ik een ploeg zou zien die niet meer op te laden is, dan zou ik me zorgen maken. Maar ik heb nog steeds het gevoel dat het team door het vuur gaat voor mij."

Dat beaamt Ben Rienstra. "Ik sta achter de trainer", benadrukt de aanvoerder. "Vorig jaar was het de polonaise, maar dit seizoen is het gewoon heel lastig. Er gebeuren steeds weer dingen die een trainer niet in de hand heeft. Als je na dertien wedstrijden negen punten hebt is het niet zo gek dat er kritiek is, maar het moet wel reëel blijven. De situatie is ook totaal niet vergelijkbaar met vorig jaar. Toen was het echt los zand, nu zijn we wel een team."

Rienstra ziet dat individuele fouten Fortuna telkens de das omdoen. Tegen Groningen gingen Mickaël Tirpan en Yanick van Osch niet vrijuit. "We krijgen nu in vier wedstrijden vijftien goals tegen, twaalf daarvan zijn er fouten. Die moeten er uit."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie