Belenenses en Benfica treuren: 'Een zwarte dag voor Portugese voetbal'

Belenenses en Benfica treuren: 'Een zwarte dag voor Portugese voetbal'

28-11-2021 09:04
53

Belenenses en Benfica zagen zaterdagavond geen andere optie dan het veld op te stappen tijdens hun onderlinge duel in de Primeira Liga. De thuisploeg kon door een groot aantal coronabesmettingen slechts negen spelers opstellen, maar volgens de regels waren dat er genoeg om af te trappen.

Bij Belenenses begon onder meer een doelman als veldspeler en halverwege waren er door blessures nog maar zes spelers over. Na 46 minuten werd de wedstrijd dan ook gestaakt, bij een stand van 0-7. Volgens voorzitter Rui Pedro Soares werd een verzoek om helemaal niet te spelen afgewezen door de Portugese voetbalbond. "We kregen te horen dat we strafpunten zouden kunnen krijgen als we niet zouden komen opdagen, omdat we acht fitte spelers hadden. Het is een schande, er is geen regel die rechtvaardigt wat hier is gebeurd", vertelt de preses aan Zero Zero

Ook Benfica-voorzitter en -clubicoon Rui Costa vindt het onbegrijpelijk dat de wedstrijd moest doorgaan. "Ik betreur wat er vandaag (zaterdag, red.) is gebeurd, dit is een zwarte dag voor het Portugese voetbal en het land", laat hij weten. Benfica heeft zich simpelweg aan de regels gehouden, net als Belenenses. We zijn gedwongen het veld op te gaan, wie dat niet deed zou punten kwijtraken. We wilden niet onder deze omstandigheden spelen."

Meerdere spelers van Belenenses laten via social media van zich horen. 'Vandaag is het voetbal zijn kleur kwijtgeraakt', schrijven zij. Eerder sprak Sporting Portugal via een statement al van een schande.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie