'PSG haalt zich woede van bankzitter Xavi Simons (18) op de hals'

'PSG haalt zich woede van bankzitter Xavi Simons (18) op de hals'

28-11-2021 13:46
113

Xavi Simons zit zondag op de bank tijdens de uitwedstrijd van Paris Saint-Germain tegen Saint-Étienne. Dat is opvallend, omdat het Nederlandse toptalent zich deze week intern boos zou hebben gemaakt.

Volgens Le Parisien is Simons helemáál niet blij met het gebrek aan speelminuten bij PSG. De achttienjarige middenvelder heeft meerdere keren mogen ruiken aan het grote werk, maar trainer Mauricio Pochettino kiest vrijwel altijd voor andere spelers.

Simons zou, net als veel andere jeugdspelers, boos zijn over het feit dat PSG de afspraken niet nakomt. Ook Édouard Michut heeft zich intern laten horen. De twee toptalenten wordt een mooie toekomst voorspeld, maar werden dit seizoen teruggezet naar PSG O19 door het grote aantal opties van Pochettino. Ook Junio Dina Ebimbe, El Chadaille Bitshiabu en Ismaël Gharbi zijn ontevreden.

"We hadden deze zomer moeten vertrekken", wordt één van de ouders geciteerd door Le Parisien. "PSG trekt allerlei spelers aan met mooie verhalen, maar jeugdspelers krijgen geen plan voorgeschoteld. Er is niet eens een reserveteam."

Simons heeft een aflopend PSG-contract en weigert vooralsnog te verlengen. Een terugkeer naar FC Barcelona behoort naar verluidt tot de mogelijkheden. Simons werd geboren in Nederland, groeide op in Spanje en speelde jarenlang in de opleiding van Barça.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie