Weer raak in Eredivisie: Sparta - Ajax korte tijd stilgelegd door vuurwerk

28-11-2021 13:38 Laatste update: 14:05
83

De competitiewedstrijd tussen Sparta en Ajax is na een uur stilgelegd. Scheidsrechter Jochem Kamphuis vond het welletjes, nadat er vuurwerk werd afgestoken in Het Kasteel.

Na 59 minuten was er rook te zien in de hoek van het Sparta-stadion. Daarbij waren ook harde knallen te horen. Het vuurwerk werd eerst buiten Het Kasteel afgestoken en vervolgens ook in het stadion gegooid.

Na een minuut stopte het vuurwerk en konden de spelers na een korte time-out de wedstrijd weer hervatten. Ajax leidt met nog een half uur te gaan met 0-1 door een doelpunt van Dusan Tadic.

Vorige week werd het voetbal in Nederland op nog veel meer velden ontsierd door ongeregeldheden: in Den Bosch, Velsen, Alkmaar, Almelo, Rotterdam en Leeuwarden moesten wedstrijden noodgedwongen worden stilgelegd door vuurwerk en indringers.