Voorspelling Ajax-trainer Ten Hag komt uit: Dit kon je wel uittekenen

Voorspelling Ajax-trainer Ten Hag komt uit: "Dit kon je wel uittekenen"

28-11-2021 15:27 Laatste update: 15:52
38

Erik ten Hag noemt de overwinning van Ajax bij Sparta verdiend. Minder blij is hij met de speelwijze van de Rotterdammers, maar die neemt hij op de koop toe.

Sparta was niet van plan om aan te vallen en stond massaal achterin. "Dit kon je wel uittekenen", zegt Ten Hag tegen de NOS. "We hebben kansen gecreërd en een keer gescoord, maar het wordt vele malen makkelijker als je twee keer scoort. Nu blijft Sparta in een resultaat geloven. Ze kwamen niet van hun eigen helft af en ook niet uit hun eigen zestien, tot de laatste tien minuten."

"De kansen waren in de tweede helft minder. Waarom dat niet gebeurt, daar heb ik zo even geen antwoord op. Je verwacht na de 0-1 een tegenstander die meer naar voren komt, maar dat deed Sparta niet. Ze waren blijkbaar tevreden met 0-1", zegt de Ajax-trainer. "Dat is de reden dat er geen kansen worden gecreërd. In de rust telde ik er zes of zeven en dat is veel."

Dat veel laagvliegers voor het doel hangen, weet Ten Hag inmiddels wel. "We komen vaak dit soort tegenstanders tegen. Henk (Fraser, Sparta-trainer, red.) speelde vorig jaar precies hetzelfde. We weten hoe we daarmee om moeten gaan. Tegen Go Ahead Eagles hebben we een slechte prestatie geleverd en vandaag een geconcentreerde." 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie