Milan plotseling in crisis, Real Sociedad laat na koppositie over te nemen

Milan plotseling in crisis, Real Sociedad laat na koppositie over te nemen

28-11-2021 18:58 Laatste update: 19:02
18

AC Milan zit in een wak. Een week na de eerste nederlaag van het seizoen, werd zondag ook met ruime cijfers verloren van Sassuolo. In Spanje maakte hoogvlieger Real Sociedad een misstap.

AC Milan - Sassuolo
Milan, de nummer twee van de Serie A, ging in het eigen San Siro met 1-3 onderuit tegen Sassuolo. Na twintig minuten zette Alessio Romagnoli zijn ploeg nog wel op voorsprong, maar door een verschroeiende uithaal van Gianluca Scamacca (ex-PSV en -PEC Zwolle) een eigen goal van Simon Kjaer en de 1-3 van Domenico Berardi kantelde Sassuolo de wedstrijd. Romagnoli kreeg in de slotfase ook nog rood.

Na het gelijkspel tegen Internazionale (1-1) en de nederlaag tegen Fiorentina (4-3) is het de derde keer op rij dat Milan punten verspeelt in de Serie A. De Rossoneri blijft steken op 32 punten en moet hopen dat koploper Napoli, dat evenveel punten heeft, zondagavond thuis tegen SS Lazio niet verder uitloopt. Inter staat op een punt van Milan.

Espanyol - Real Sociedad
Real Sociedad presteert dit seizoen uitstekend in La Liga, maar ging zondag lelijk onderuit in Barcelona. Espanyol was met 1-0 te sterk voor de ploeg van trainer Imanol Alguacil. Yangel Herrera maakte tegen de verhouding in de winnende goal. Sociedad blijft op 29 punten staan. Koploper Real Madrid heeft er dertig, en twee duels tegoed.

Saint-Étienne - PSG
Paris Saint-Germain won met hangen en wurgen de uitwedstrijd tegen AS Saint-Étienne (1-3). Lionel Messi drukte zijn stempel op de wedstrijd door drie assists te geven, op achtereenvolgens Marquinhos, Ángel Di María en nogmaals Marquinhos. Het leverde PSG een driepunter op tegen Saint-Étienne, maar zo gemakkelijk als de stand doet vermoeden ging het niet.

Saint-Étienne leidde snel door een goal van Denis Bouanga, maar kwam nog voor rust met tien man te staan door een rode kaart voor Timothée Kolodziejczak. PSG had vervolgens tot de slotfase nodig om het verschil te maken: 1-3. Sergio Ramos maakte zijn langverwachte debuut, Neymar verliet huilend het veld na een aanslag op zijn enkel.

KRC Genk - Club Brugge
Belgische voetbalfans werden zondagmiddag getrakteerd op een spektakelstuk bij KRC Genk en Club Brugge. De regerend langskampioen boog met tien man een 2-1 achterstand om in een 2-3 overwinning. Noa Lang maakte de late gelijkmaker, waarna Federico Ricca de 2-3 liet aantekenen tegen het Genk van trainer John van den Brom. Ruud Vormer viel in en maakte het verschil.