Feyenoord laat kans op machtsovername liggen door doelpuntloos gelijkspel

Feyenoord laat kans op machtsovername liggen door doelpuntloos gelijkspel

28-11-2021 16:24
345

De Eredivisie-ontmoeting tussen FC Twente en Feyenoord heeft zondagmiddag geen winnaar opgeleverd. In de Grolsch Veste bleven goals uit: 0-0. Feyenoord kan daardoor woensdag niet de koppositie overnemen.

Feyenoord begon drie dagen na het Europa League-succes tegen Slavia Praag met een ongewijzigde basiself aan het uitduel met FC Twente. Bryan Linssen werd fit genoeg bevonden en hield goudhaantje Cyriel Dessers weer op de bank, terwijl de blunderende Ofir Marciano weer Justin Bijlow (corona) verving.

Het niveau in Enschede was niet om over naar huis te schrijven. Beide ploegen kwamen niet tot kansen, terwijl Feyenoord en FC Twente toch de Eredivisie-ploegen zijn met de langste reeks wedstrijden waarin ze in ieder geval één keer wisten te scoren.

Pas na een uur spelen kwam de wedstrijd een beetje los. Fredrik Aursnes nam Lars Unnerstall onder vuur, waarna de Duitse doelman ook handelend moest optreden bij een kans voor Dessers. De Belgische spits verving Linssen in de 66ste minuut en was meteen gevaarlijk.

Maar ook de invalbeurt van de dreigende Dessers bood - dit keer - geen soelaas voor Feyenoord. Ook in de slotfase hield Unnerstall hem twee keer van scoren af. Door het gelijkspel heeft de ploeg van trainer Arne Slot niet meer de minste verliespunten in de Eredivisie. Komende woensdag speelt Feyenoord de inhaalwedstrijd tegen Heracles Almelo en de achterstand op Ajax is vier punten.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie