Dalmau kopt FC Utrecht in blessuretijd langs oude club Heracles Almelo

28-11-2021 16:25
60

De wedstrijd tussen FC Utrecht en Heracles Almelo is geëindigd in een 1-0 overwinning voor de thuisploeg. In de blessuretijd maakte uitgerekend Adrián Dalmau het winnende doelpunt tegen zijn oude club.

Simon Gustafson leek de schlemiel van de middag te worden. Na slecht uitverdedigen van Heracles kreeg hij een schotkans, maar die werd gemist. En na ruim een half uur werd Remco Balk neergehaald door Marco Rente en wees de scheidsrechter naar de stip. Gustafson durfde het aan, maar stuitte op doelman Janis Blaswich. Daardoor bleef het 0-0. Een unicum: de middenvelder miste hiervoor slechts één strafschop van de 23 die hij nam.

Heracles stond ruim een uur op standje overleven. Het mag gerust een wonder worden genoemd dat de ploeg van Frank Wormuth de 0-0 vast wist te houden. Utrecht kreeg na rust kans na kans, maar had vooral pech. Heracles mag Blaswich danken dat het geen tegengoal incasseerde.

Heracles beet richting de slotfase van zich af en werd gevaarlijker, zonder Utrecht serieus aan het wankelen te brengen. Utrecht-trainer René Hake probeerde met het inbrengen van Dalmau een late overwinning te forceren.

Het leek Heracles te lukken om een punt mee te nemen, maar dat was buiten Dalmau om gerekend. De Spaanse spits scoorde in minuut 93 tegen zijn oude ploeg.