Jorginho eist met blunder en doelpunt de hoofdrol op in Engelse topper

28-11-2021 19:23
15

De topper tussen Chelsea en Manchester United is geëindigd in een 1-1 gelijkspel. Jorginho heeft in de wedstrijd op Stamford Bridge de hoofdrol opgeëist.

Bij Manchester United wacht iedereen op de intrede van Ralf Rangnick, die de honneurs tot het einde van het seizoen waar gaat nemen. Hij zag van een afstandje hoe interim-manager Michael Carrick zonder Cristiano Ronaldo en Donny van de Beek aan de wedstrijd begon. Bij Chelsea had Hakim Ziyech een basisplaats.

De eerste helft werd gedomineerd door Chelsea. Callum Hudson-Odoi kon zichzelf na vier minuten wel voor zijn kop slaan nadat hij een levensgrote kans om zeep hielp. Kort daarna was het woord aan Antonio Rüdiger en vervolgens weer aan Hudson-Odoi. Beiden scoorden niet. Pas voor rust liet Man United iets van zich horen. Verder dan speldenprikjes kwamen The Red Devils niet.

Geheel tegen de verhouding in kwam Man United na rust op een 0-1 voorsprong op Stamford Bridge. Jorginho ging pijnlijk in de fout bij het controleren van de bal en daardoor kon Jadon Sancho op Edouard Mendy af. Hij rondde af en maakte zo zijn allereerste doelpunt in de Premier League.

Met nog twintig minuten op de klok kreeg Jorginho de kans om zijn fout van eerder goed te maken. Aaron Wan-Bissaka zag tot zijn eigen verbazing hoe scheidsrechter Anthony Taylor naar de stip wees nadat hij een overtreding had gemaakt. Jorginho bleef koel en maakte 1-1.

Aan de 1-1 stand zou uiteindelijk niets meer veranderen. Ook niet door Van de Beek, die een minuutje speeltijd kreeg.