RB Leipzig kan landstitel vergeten, rampavond voor Brobbey

28-11-2021 19:36 Laatste update: 29-11-2021 07:58
64

RB Leipzig kan de landstitel wel uit het hoofd zetten. De ploeg is door een nederlaag tegen Bayer Leverkusen afgezakt naar de achtste plaats in de Bundesliga. Bayern München heeft nu al dertien punten meer.

Met Brian Brobbey in de basis opende Leipzig de jacht op Leverkusen, maar de thuisploeg maakte weinig kans. Leverkusen was gevaarlijker en kwam na 21 minuten terecht op voorsprong door de pas achttienjarige Florian Wirtz, waarna Moussa Diaby de score na ruim een half uur verdubbelde.

Voor Brobbey werd de wedstrijd uiteindelijk een grote ramp. Trainer Jesse Marsch haalde de spits, die in de belangstelling staat van Ajax, al na 43 minuten spelen naar de kant. Hij werd gewisseld voor Dominik Szoboszlai. André Silva bracht de spanning wel weer terug voor Leipzig, maar Jeremie Frimpong, een andere Nederlander, bepaalde de eindstand kort daarna op 1-3.

In tegenstelling tot Leipzig maakt Leverkusen nog wel een kans op de titel. Het verschil met Bayern is zeven punten. Borussia Dortmund staat met dertig punten op de tweede plaats in Duitsland.