Eredivisie-flops: twee dissonanten bij Ajax, ook inbreng van PSV en Feyenoord

Eredivisie-flops: twee dissonanten bij Ajax, ook inbreng van PSV en Feyenoord

29-11-2021 11:00
50

De Eredivisie is ondertussen veertien speelrondes onderweg en dus is het tijd om van die veertiende speelronde de balans op te maken. In onze wekelijkse floplijst vinden we ondanks de zege van Ajax twee Amsterdamse spelers terug en ook Feyenoord en PSV zijn vertegenwoordigd.

Elayis Tavsan (NEC): de vleugelaanvaller werd onlangs uitgeroepen tot talent van de maand, maar vrijdagavond tegen Cambuur (2-3 nederlaag) kon Tavsan niet laten zien waarom. Alle acties van de voormalig Spartaan mislukten en áls hij zijn mannetje dan een keer voorbijkwam, had hij oogkleppen op en zag hij zijn ploeggenoten niet staan. Dat is een probleem waar Tavsan vaker last van heeft.

Daishawn Redan (PEC Zwolle): we hadden iedere speler van PEC of RKC (die in een dramatische wedstrijd met 0-0 gelijkspeelden) in ons lijstje op kunnen nemen, maar Redan is het geworden omdat hij dé kans op de winnende miste. Een penalty moet altijd zitten en zeker als je graag onderin de Eredivisie weg wil komen. Laat Bram van Polen hem de volgende keer maar weer nemen.

David Neres (Ajax): bij afwezigheid van de licht geblesseerde Antony kreeg David Neres opnieuw de kans om te laten zien dat hij zijn landgenoot op de hielen ziet. Dat blijkt hij echter totaal niet te zitten. Neres, die in het seizoen 2018/2019 nog één van de uitblinkers was, leed ontzettend vaak balverlies en werd door Sparta-linksback Mica Pinto eenvoudig onder de duim gehouden.

Joël Drommel (PSV): helaas voor PSV verviel hun doelman zondag in oude fouten. Er werd met 1-1 gelijkgespeeld bij sc Heerenveen en dat was niet alleen te wijten aan het gebrek aan doelpunten, maar ook aan een fout van Drommel. De voormalig Twente-goalie verwerkte een vrije trap vanaf links niet goed en dat bood Rami Al-Hajj de kans om de stand gelijk te trekken.

Ryan Gravenberch (Ajax): de jonge spelmaker werd vorig seizoen terecht op het schild gehesen en startte ook dit seizoen voortvarend. Sinds een paar weken zit de klad er echter in bij Gravenberch, die op het Kasteel ontzettend slordig was en veel te nonchalant oogde. Trainer Erik ten Hag heeft al vaker kritiek geuit op die instelling, maar dat heeft Gravenberch nog niet ter harte genomen.

Luis Sinisterra (Feyenoord): FC Twente bleek in de Grolsch Veste een te taaie tegenstander voor Feyenoord, dat de defensie van de Tukkers niet uit elkaar kon spelen. Het aanvalstrio acteerde te voorspelbaar en vooral Sinisterra kwam niet uit de verf. Waar Bryan Linssen en Jens Toornstra met hun nimmer aflatende inzet nog belangrijk waren, bleef de Colombiaan onzichtbaar.

Roel Janssen (Fortuna Sittard): hij leert het nooit. Janssen is een verdediger die te vaak een lompe overtreding nodig heeft om zijn eigen onkunde te compenseren en ook in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen was het weer raak. De linkspoot kreeg rood na ingrijpen van de VAR en dus liep Fortuna tegen een 1-4 nederlaag aan.

Simon Gustafson (FC Utrecht): miste namens de Domstedelingen een strafschop tegen Heracles Almelo en dat is op zijn minst bijzonder te noemen. De Zweedse middenvelder benutte namelijk al de 23 pogingen die hij daarvoor mocht nemen en dus mag het feit dat Gustafson er nu één mist absoluut in de krant. Sterker nog: hij komt ook in ons floplijstje terecht.

Rodney Kongolo (sc Heerenveen): werd door trainer Johnny Jansen opgesteld als vervanger van de geschorste Anthony Musaba en moest tegen PSV voor meer zekerheid en stabiliteit zorgen. Hij deed het tegenovergestelde: al zijn passes eindigden bij een tegenstander of meters naast de man en dus was Kongolo juist een bron van onrust. In de rust werd hij gewisseld en dat was zeer terecht.

Giovanni Troupée (FC Twente): een tekenend moment voor de wedstrijd van Troupée vond vlak na rust plaats. Sinisterra, zijn directe tegenstander, gokte dat de rechtsback van Twente terug zou spelen op zijn keeper en wist daardoor de bal te onderscheppen. Eigenlijk was het geen gok, want Troupée speelde werkelijk alles terug. Nul risico, geen bijdrage in de opbouw en veruit de zwakste speler aan Twentse zijde.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie