Passend slotakkoord van oersaaie Eredivisie-zondag: Vitesse en AZ scoren niet

28-11-2021 21:53
100

Vitesse en AZ hebben de tegenvallende Eredivisie-zondag op een passende manier afgesloten. De twee ploegen maakten er in GelreDome allebei een potje van en een 0-0 eindstand was een logisch gevolg.

Het leek alsof er in de eerste helft meer passes fout dan goed gingen bij beide ploegen. Simpele balletjes naar ploeggenoten mislukten en er moest vaak ingegooid worden na een mislukte pass, waardoor een leuke wedstrijd onmogelijk van de grond kwam. Markus Schubert, de keeper van Vitesse, maakte het vlak voor rust nog bonter.

Hij kwam blind uit en schoot de bal tegen Vangelis Pavlidis aan, waardoor die gratis de score kon openen voor AZ. Een geluk voor Vitesse en de Duitse goalie was echter dat de spits daarbij onopzettelijk hands maakte en de goal na interventie van de VAR afgekeurd moest worden. De blunder van Schubert had derhalve geen gevolgen en in de tweede helft konden beide ploegen opnieuw beginnen.

Veel beter voetbal kregen de tv-kijkers echter niet voorgeschoteld. Pas in de slotfase dachten zowel Vitesse als AZ stiekem nog aan een winnende doelpunt en werd er het één en ander geprobeerd, maar drie punten leverde het voor allebei niet meer op. Gezien het abominabele niveau van de wedstrijd was dat ook absoluut niet verdiend geweest.