VP's Elftal van de Week: Feyenoord, Go Ahead en Cambuur blijven Ajax voor

VP's Elftal van de Week: Feyenoord, Go Ahead en Cambuur blijven Ajax voor

29-11-2021 10:00
32

Feyenoord, ondanks een misstap tegen FC Twente, en revelaties SC Cambuur en Go Ahead Eagles zijn met twee spelers de hofleveranciers voor VP's Elftal van de Week. Ook Ajax, PSV, NEC, FC Twente en FC Groningen zijn van de partij na een weekend, waarin het niveau niet bijster hoog was.

Lars Unnerstall (FC Twente)
Verreweg de beste speler van Twente in het doelpuntloze gelijkspel tegen Feyenoord. De Duitse doelman wist tot drie keer toe te voorkomen dat Cyriel Dessers weer de winnende goal zou maken.

Boyd Lucassen (Go Ahead Eagles)
Met zijn eerste Eredivisie-goal gidste hij Go Ahead Eagles naar wéér een overwinning. Lucassen staat met zijn strijdlust symbool voor de ongelooflijke seizoenstart van de promovendus.

Gerrit Nauber (Go Ahead Eagles)
Ook het centrum van de Go Ahead-verdediging staat als een huis. Nauber is voor de Deventer defensie wat bijna-naamgenoot Gernot Trauner is voor die van Feyenoord.

Marcos Senesi (Feyenoord)
Feyenoord kwam achterin geen moment in de problemen tegen Twente. Dat keeper Ofir Marciano slechts één keer handelend moest optreden, kwam mede door het soevereine spel van Senesi.

Alex Bangura (SC Cambuur)
Met zijn doelpunt, alweer de derde van het seizoen, schonk hij Cambuur de overwinning. Bangura begint naam te maken en lijkt na dit seizoen onhoudbaar voor de verrassende nummer vijf van de Eredivisie.

Édgar Barreto (NEC)
Zorgde voor één van de mooiste momenten van het Eredivisie-weekend door zijn openingstreffer tegen Cambuur te vieren met Matías, zijn zoontje die elke thuiswedstrijd ballenjongen is.

Fredrik Aursnes (Feyenoord)
Na een uur tekende Aursnes voor de eerste serieuze kans bij FC Twente - Feyenoord. Buiten het feit dat het veel zei over de wedstrijd, speelde de Noor goed en heeft hij zich ontpopt tot een zekerheidje.

Ritsu Doan (PSV)
Opeens is hij de man om wie het draait bij PSV. Ook tegen sc Heerenveen kwam vrijwel al het gevaar van Doan, die het Roger Schmidt heel moeilijk gaat maken als iedereen weer fit is.

Issa Kallon (SC Cambuur)
Vomt een gevreesd tandem met Bangura, die ook in VP's Elftal van de Week is opgenomen. Kallon speelde weer goed voor Cambuur en staat dit seizoen al op drie goals en vijf assists.

Cyril Ngonge (FC Groningen)
Danny Buijs blijft onverminderd kritisch op hem, maar de trainer van Groningen doet er goed aan om zuinig te zijn op Ngonge. De aanvaller heeft iets bijzonders en maakte dit weekend zijn zevende goal van het seizoen.

Dusan Tadic (Ajax)
Het was zeker geen gedenkwaardige editie van Sparta - Ajax, maar Tadic wist er nog wat van te maken. Hij maakte de enige goal van de wedstrijd en deed na afloop zijn beklag over het kunstgras op Het Kasteel.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie