Gesprek met Schmidt gaf de doorslag: 'Hij gaf me vertrouwen en ik bleef bij PSV'

Gesprek met Schmidt gaf de doorslag: 'Hij gaf me vertrouwen en ik bleef bij PSV'

28-11-2021 23:29
25

Ritsu Doan heeft aangegeven dat Roger Schmidt voor hem een belangrijke reden was om bij PSV te blijven. Afgelopen zomer kon de Japanner vertrekken en was er interesse, maar na een gesprek met de Duitse trainer wilde hij toch blijven.

Na een succesvolle verhuurperiode bij Arminia Bielefeld en deelname aan de Olympische Spelen, waar hij indruk maakte maar wel de voorbereiding van PSV miste, leek een vertrek van Doan de meest logische optie. Toch bleef hij in Eindhoven. "Ik had een goede discussie met de coach en was eerlijk tegen hem", vertelt de aanvallende middenvelder op de persconferentie na sc Heerenveen – PSV (1-1), opgetekend door Voetbal International.

"Dat gesprek was een belangrijk moment voor mij", gaat Doan verder. De Japanner besloot in Eindhoven te blijven en de concurrentie met spelers als Noni Madueke aan te gaan. "Hij gaf me het vertrouwen met een goed gesprek en ik ben blij dat ik hier nu kan spelen. Ik speel aardig de laatste weken, maar voor mij is het belangrijk om goed te blijven spelen in de komende weken. Ik moet op mezelf focussen en denk dan ook niet aan andere spelers."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie