Van Marwijk: 'Ik zei tegen De Boer: hopelijk halen we de rust nog met 0-1'

Van Marwijk: 'Ik zei tegen De Boer: hopelijk halen we de rust nog met 0-1'

29-11-2021 11:54
38

Bert van Marwijk leidde Oranje in de zomer van 2010 naar de WK-finale en zal met name de kwartfinale tegen Brazilië nooit vergeten. Nederland werd één helft lang weggespeeld, maar rechtte de rug en won alsnog met 2-1.

Van Marwijk blikt in gesprek met de officiële FIFA-kanalen terug op het toernooi in Zuid-Afrika. "De hoogtepunten? Dat kan een lang verhaal worden...", lacht hij, waarna hij toch kiest voor de wedstrijd tegen Brazilië. "Die wedstrijd zal ik nooit vergeten, omdat de Brazilianen vanaf het eerste fluitsignaal twee keer zo groot en twee keer zo snel leken. Ik herinner me nog dat ik tegen mijn assistent Frank de Boer zei: hopelijk halen we de rust met 0-1."

Door een eigen goal van Felipe Melo en een rake kopbal van Wesley Sneijder kwam het alsnog goed. "Als trainer druk ik mijn spelers altijd op het hart om 'zichzelf' te zijn. Maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan, zeker op dit soort grote toernooien. Dat zagen we toen in de eerste helft."

Van Marwijk was later nog met Australië actief op het WK en hoopt er in 2022 bij te zijn met de Verenigde Arabische Emiraten. Na zes van de tien speelronden staat men derde in zijn WK-kwalificatiepoule en dat zou volstaan voor play-offs. De komende weken is Van Marwijk sowieso alvast in Qatar, voor het Arabische kampioenschap. "Dit is goed voor de jongens, omdat we nog steeds aan een nieuw team bouwen. En ze kunnen alvast spelen in het land en in de stadions waar het WK plaats zal vinden."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie