Van de Kerkhof teleurgesteld: 'Je vraagt je af of hij de juiste man is voor PSV'

Van de Kerkhof teleurgesteld: 'Je vraagt je af of hij de juiste man is voor PSV'

Gepubliceerd: maandag 29 november 2021 om 12:18ma 29-11-2021 om 12:18

PSV won zondag wederom niet bij sc Heerenveen en dat is tegen het zere been van Willy van de Kerkhof. Het clubicoon van de Eindhovenaren voelde in de eerste helft al aan dat zijn ploeg het deksel op de neus zou gaan krijgen en is kritisch op Carlos Vinícius.

De formatie van trainer Roger Schmidt kwam vroeg op voorsprong in het Abe Lenstra Stadion en leek toen af te gaan rekenen met de Friese vloek. Die achtervolgt PSV al lang: de afgelopen tien jaar werd er niet gewonnen in Heerenveen en uiteindelijk kwam het er ook zondag niet van. "Ze hadden op een 2-0, 3-0 of 4-0 voorsprong moeten komen", zegt Van de Kerkhof tegen Omroep Brabant.

"Ik zei nog tegen mijn vrouw: als we die 2-0 niet maken, gaat dit weer een gelijkspel worden", gaat de voormalig Oranje-international verder. "Dan krijg je zo'n ondoordacht momentje en dan schiet Heerenveen de bal erin. En dat gebeurde. Jammer, een onverwachte tegenslag. We waren in de eerste helft echt beter dan Heerenveen."

Van de Kerkhof had gehoopt dat Carlos Vinícius puntenverlies kon voorkomen. "Hij kreeg behoorlijk wat kansen om te scoren en maakte wel de 1-0, maar hij had er zeker twee of drie moeten maken. Dan vraag je je toch af of hij wel de juiste spits is voor PSV. Een spits die zulke goede kansen krijgt, moet er toch wel meer dan één benutten."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws