MVV en Roda spelen gestaakte streekderby uit: geen winnaar in lege Geusselt

29-11-2021 13:55
7

Op maandagmiddag vanaf 13.00 uur is de gestaakte Limburgse derby uitgespeeld. MVV en Roda JC bestreden elkaar 48 minuten in een lege Geusselt en besloten hun bizarre duel op 1-1.

Een maand geleden werd de burenruzie gestaakt omdat er supportersrellen in het Maastrichtse stadion plaatsvonden. Omdat dat in minuut 42 gebeurde, moest maandagmiddag eerst de eerste helft uitgespeeld worden en werd er daarna meteen gewisseld van speelhelft, waarna de tweede helft alweer kon beginnen.

Die 45 minuten waren aantrekkelijk om te zien. MVV liet het initiatief aan Roda, was zelf gevaarlijk via counters en kwam daardoor zelfs op voorsprong. Linksback Mitchel Keulen kwam door op de zijkant en vond Mitchy Ntelo voor het doel, die de 1-0 aantekende. Waar De Geusselt normaal gesproken zou ontploffen, bleef het door het ontbreken van supporters echter stil.

Dat was ook zo toen Roda snel weer op gelijke hoogte kwam. Xian Emmers was de oplettendste na een scrimmage en zette zijn ploeg op 1-1, waarna in de slotfase een Kerkraads offensief werd ontketend. Door MVV-doelman Romain Matthys bleef het echter bij een gelijkspel en een punt voor beide ploegen.