Van der Vaart ziet zijn spits penalty pakken: 'Beter met handen dan met voeten'

29-11-2021 15:35
7

Rafael van der Vaart schoof zondagavond aan bij Studio Voetbal, terwijl hij eerder op de dag getuige was geweest van een bijzonder moment in Denemarken. Spits Emil Holten van Esbjerg fB – waar Van der Vaart actief is als assistent – moest de wedstrijd tegen Nykøbing uitspelen als keeper en stopte ook nog een penalty.

Holten was net ingevallen toen doelman Corey Addai een penalty veroorzaakte én rood kreeg. Esbjerg kon niet meer wisselen, waarna Holten het keeperstenue aantrok én de penalty van Mathias Kristensen stopte. "Ik vond altijd al dat hij beter met zijn handen dan met zijn voeten was", grinnikte Van der Vaart later op de zondag in de NPO-studio. "Maar dit was wel leuk."

De 25-jarige Holten was twee maanden uit de roulatie en mocht zondag weer minuten maken. "Goede speler, heel veel blessureleed gehad en hij kwam terug: we stonden 3-0 voor, dus we gaven hem een kwartier. En na vijf minuten moest hij op goal... En dan pakt hij zo'n bal."