AD: heibel bij Sparta, Van Stee verlaat boos Het Kasteel na gesprek met Laros

AD: heibel bij Sparta, Van Stee verlaat boos Het Kasteel na gesprek met Laros

29-11-2021 16:15 Laatste update: 16:30
81

Sparta staat in brand, meldt het Algemeen Dagblad maandagmiddag. De al langer sluimerende onenigheid tussen technisch directeur Henk van Stee en algemeen directeur Manfred Laros is volgens de krant geëscaleerd: Van Stee heeft maandag Het Kasteel verlaten en een vertrek bij Sparta is mogelijk aanstaande.

De manier waarop Van Stee en Laros de aanstaande transfer van doelman Maduka Okoye in de media bespraken, was al opvallend. Laros liet zich ontvallen dat Sparta geen zeven miljoen, maar vijf miljoen euro van Watford zou krijgen. Van Stee corrigeerde zijn collega later. Volgens het AD viel dat slecht bij Laros, terwijl de twee al langer niet op één lijn zitten. Na een onderling gesprek op maandag zijn de verhoudingen er niet beter op geworden.

Van Stee gaf in het interview over de Okoye-transfer zelf al aan waar de pijnpunten wat hem betreft liggen. De TD heeft Sparta aan een groot aantal uitgaande miljoenentransfers geholpen, maar kan weinig investeren. "Manfred heeft in jullie krant (het AD, red.) eerder al aangegeven dat Sparta jaarlijks begint met een tekort van 2,5 miljoen euro. Dat zegt wel iets over hoe Sparta er financieel voorstaat", liet hij al weten. Sparta verkocht Abdou Harroui eind augustus aan Sassuolo, maar roerde zich nauwelijks op de transfermarkt, ondanks noodkreten van trainer Henk Fraser, en verkeert nu in degradatienood. "Hoe lang houdt Sparta dit nog vol? vraag ik mezelf geregeld af."

Hoe het nu verder moet bij Sparta, is nu de vraag. Het AD speculeert over een 'definitieve breuk', maar Van Stee werkt wel nauw samen met trainer Fraser. 'Beiden zullen elkaar te allen tijde steunen. Gezamenlijk hebben ze er tenslotte voor gezorgd dat Sparta de afgelopen jaren nagenoeg het maximale presteerde', klinkt het.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie