Beukema: 'Vervelend en het knaagt, aan de andere kant: ik moet professioneel zijn'

Beukema: 'Vervelend en het knaagt, aan de andere kant: ik moet professioneel zijn'

29-11-2021 16:39
23

Het geduld van Sam Beukema is zondagavond beloond: de Go Ahead Eagles-revelatie van vorig seizoen mocht na vier korte invalbeurten voor het eerst negentig minuten spelen in een Eredivisie-wedstrijd. Beukema heeft zich echter geen zorgen gemaakt over een mogelijk stagnerende ontwikkeling.

De 23-jarige Beukema is niet meer spelgerechtigd voor Keuken Kampioen Divisie-wedstrijden met Jong AZ en heeft in de eerste maanden van dit seizoen weinig wedstrijdritme op kunnen doen. "Dat is aan de ene kant wel eens vervelend en knaagt aan mij", liet hij na de zondagavondwedstrijd tegen Vitesse weten aan De Telegraaf. "Aan de andere kant is het een gegeven en moet ik maar zo professioneel zijn om elke training als een wedstrijd te zien. Als er een beroep op me wordt gedaan, moet ik ready zijn."

Dat was hij in Arnhem. Voor de neutrale kijker viel er niet veel te genieten, maar de vijfkoppige verdediging van AZ gaf nauwelijks iets weg en Beukema blonk uit. "Die clean sheet was lekker, daar leef ik voor als verdediger en staat voor mij op nummer 1", aldus de stopper uit Deventer. "Het 5-3-2 vergt intensiteit en opperste concentratie, maar het is lekker om je op je eigen man te kunnen focussen en die uit te schakelen."

Of het alternatieve AZ-systeem vaker uit de kast wordt gehaald, is nog even de vraag, maar Beukema zou het niet erg vinden. "'Panta' en Bruno (collega-centrale verdedigers Pantelis Hatzidiakos en Bruno Martins Indi, red.) vonden het vanavond ook heerlijk. Dit systeem is een prima alternatief."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie