NAC beboet voor wanordelijkheden, maar lagere straf vanwege coronacrisis

NAC beboet voor wanordelijkheden, maar lagere straf vanwege coronacrisis

29-11-2021 17:35 Laatste update: 18:50
14

NAC Breda moet een boete van 7500 euro betalen voor wangedrag van de supporters. De Parel van het Zuiden heeft de straf gekregen vanwege incidenten tijdens drie thuiswedstrijden.

Op de clubsite laat NAC weten dat de voetbalbond heeft besloten om een boete van 7500 euro op te leggen en er een voorwaardelijke geldboete van 2500 bij op te tellen. Die laatste extra maatregel heeft een proeftijd van een jaar. De boetes worden uitgedeeld naar aanleiding van het gooien met bier richting het veld en het afsteken van vuurwerk.

In de thuiswedstrijd tegen Excelsior werd dat vuurwerk afgestoken en het feit dat er een groot spandoek bij omhoog werd gehouden, maakt dat de daders lastiger herkend konden worden. Dat heeft de KNVB meegenomen in de strafmaat. In de duels met ADO Den Haag en FC Emmen werd alleen met bier gegooid.

Het bedrag is lager uitgevallen vanwege de coronacrisis. Clubs hebben het financieel zwaar en de aanklager heeft besloten om daar rekening mee te houden. De richtlijn wat betreft straffen en geldboetes is dus niet aangehouden en er is een lagere boete opgelegd.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie