Blije Lewandowski wint fonkelnieuwe Striker of the Year Award

Blije Lewandowski wint fonkelnieuwe Striker of the Year Award

29-11-2021 21:05 Laatste update: 22:29
29

Robert Lewandowski heeft de Striker of the Year Award in ontvangst genomen op de Ballon d'Or-gala. De spits krijgt die voor zijn prestaties bij Bayern München en de Poolse nationale ploeg.

De prijs voor beste spits van het jaar wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt. Lewandowski presteerde vorig seizoen het onmogelijke door maar liefst 41 doelpunten te maken in de Bundesliga. Daarmee verbrak hij het record van Gerd Müller. Dit seizoen staat de Pool op veertien doelpunten in dertien wedstrijden. Lewandowski verklaarde in zijn speech blij te zijn met de prijs en dankte zijn ploeggenoten, vrienden en familie voor de prijs.

Overigens gaat het verhaal dat de Striker of the Year Award bewust in het leven geroepen is om Lewandowski een prijs te geven. De organisatie van France Football wist namelijk een maand geleden al dat Messi zou winnen. Lewandowski greep tot nu toe steeds mis.

De eerste prijs van de avond werd uitgereikt aan FC Barcelona-ster Pedri. Hij nam de Kopa Trophy in ontvangst, de prijs voor beste speler onder de 21 jaar.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie