FC Utrecht-captain krijgt andere rol: 'Waarin hij ook heel belangrijk is'

FC Utrecht-captain krijgt andere rol: 'Waarin hij ook heel belangrijk is'

29-11-2021 22:30
41

Willem Janssen is voorbijgestreefd bij FC Utrecht, bevestigt trainer René Hake. De verdediger zat tegen Heracles Almelo op de bank en dat is niet voor het eerst dit seizoen.

Janssen was het niet met het besluit van Hake eens, maar accepteerde het uiteindelijk wel. "Als je daar meerdere keren met elkaar over spreekt, dan begrijpt hij het ook wel", zegt Hake tegen het Algemeen Dagblad. "Willem is het uithangbord van Utrecht en dat is hij nog steeds, dat is nu niet veranderd. Alleen heeft hij nu een andere rol, waarin hij ook heel belangrijk is."

Het passeren van de aanvoerder is geen gemakkelijke opgave, ook niet voor Hake. "Natuurlijk is het moeilijk om zoiets mede te delen, ook als mens, want ik heb een heel goede band met hem. Als trainer is het lastig om je aanvoerder te passeren, omdat je veel met hem bespreekt. Oók als hij niet speelt."

"Hij is onderdeel van het team en het totale proces en, dat is het voordeel van het feit dat hij op leeftijd is, dat begrijpt hij heel goed. Dat hij voor het teamproces heel belangrijk is, dat is niet in één keer over nu hij niet speelt. Dat zou heel raar zijn."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie