Lewandowski grijpt naast Gouden Bal: 'Waarom wint Pelé niet?'

Lewandowski grijpt naast Gouden Bal: 'Waarom wint Pelé niet?'

30-11-2021 07:55
47

Bayern München en Robert Lewandowski tonen zich van hun sportieve kant na het mislopen van de Ballon d'Or. In Duitsland vindt echter niet iedereen het terecht dat Lionel Messi met de prijs aan de haal is gegaan.

Lewandowski won dit jaar de Bundesliga en het WK voor clubs met Bayern. De Pool had een groot aandeel in dat succes. Hij was dit kalenderjaar liefst 54 keer trefzeker, veertien keer vaker dan Messi. Toch kreeg de Argentijn 33 punten meer tijdens de Gouden Bal-verkiezing. "Gefeliciteerd Lionel Messi, maar wij zouden deze prijs aan Robert Lewandowski gegund hebben", zegt algemeen directeur Oliver Kahn op de website van Der Rekordmeister.

"Bayern München feliciteert Lionel Messi met de Ballon d'Or", reageert ook voorzitter Herbert Hainer. "We zijn echter opnieuw trots op Robert Lewandowski. Hij zou het verdiend hebben om de vierde speler in onze clubgeschiedenis te worden, doordrenkt van traditie, om na Gerd Müller, Franz Beckenbauer en Karl-Heinz Rummenigge deze titel te winnen. Robert is één van de grootste spelers bij Bayern en in het wereldvoetbal. Dat hij is uitgeroepen tot beste aanvaller van het jaar is dan ook meer dan verdiend na zijn vele goals de afgelopen twee jaar."

In Duitsland is echter ook veel kritiek op de uitslag. 'Gefeliciteerd, Lionel Messi, maar dit was niet verdiend', stelt BILD. 'Er is sinds vanavond een hoog risico op een whiplash vanwege het schudden van hoofden. Er bestaat geen twijfel over dat hij de beste speler ooit was. Voor deze verkiezing is gestemd op de herinnering aan Messi. Waarom zou iemand als Pelé de prijs dan niet kunnen winnen? Hij was ook ooit een goede speler.'

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie