Van Geel: 'Had verwacht dat we samen met Ajax een stuk hoger zouden staan'

Van Geel: 'Had verwacht dat we samen met Ajax een stuk hoger zouden staan'

30-11-2021 14:34
33

Martin van Geel, de algemeen directeur van Willem II, had niet verwacht dat zijn club laag op een lijstje van financieel gezonde clubs in de Eredivisie zou staan. Voetbal International beoordeelde alle clubs op basis van een aantal punten.

Willem II is op plaats acht terug te vinden van de VI-ranglijst op basis van financiële huishoudingen. Het weekblad maakte de lijst aan de hand van de begrotingen die door clubs werden ingediend. "Ik had verwacht dat wij een stuk hoger zouden staan", reageert Van Geel tegenover het Brabants Dagblad. "Ergens helemaal bovenin, samen met Ajax."

De algemeen directeur wijst daarbij op het grote eigen vermogen van de Tricolores. "We hebben ons mede dankzij sponsors en supporters de afgelopen tijd behoorlijk goed door de coronaperiode heen geslagen. Maar het heeft geen zin om me verder in die lijst te gaan verdiepen, want er gebeurt toch niks mee. We kunnen er geen prijs mee winnen."

Go Ahead Eagles is 'koploper' van de door VI opgestelde lijst en Heracles Almelo is de nummer twee. Ajax completeert het podium. Feyenoord en PSV zijn in de middenmoot terug te vinden en de geldproblemen bij NEC en Fortuna Sittard, de nummer zeventien en achttien van de lijst, zijn volgens het weekblad groot.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie