Gyan (43) ongeneeslijk ziek, Feyenoord denkt na over waardig afscheid

Gyan (43) ongeneeslijk ziek, Feyenoord denkt na over waardig afscheid

30-11-2021 15:35
153

Christian Gyan is ongeneeslijk ziek. Dat meldt het Algemeen Dagblad. Feyenoord hoopt de 43-jarige Ghanees nog een waardig afscheid te kunnen geven.

Gyan is nog steeds razend populair in Rotterdam, waar hij als speler van Feyenoord uitgroeide tot cultheld. Sportief hoogtepunt was het winnen van de UEFA Cup in 2002. Na zijn carrière raakte Gyan berooid en ging hij aan de slag in de Rotterdamse haven.

Door epileptische aanvallen moest Gyan noodgedwongen stoppen met werken. Nu lijdt hij aan kanker. De prognose is dusdanig ernstig, dat hij op zijn 43ste uitbehandeld is.

Omdat de zieke Gyan financieel opnieuw aan de grond zit, denkt Feyenoord 'deze dagen na hoe de voormalig UEFA-Cup-winnaar nog te helpen aan een waardig afscheid', aldus het Algemeen Dagblad. Het Legioen zal naar verwachting spandoeken ophangen in de lege Kuip om hem een hart onder de riem te steken.

Gyan speelde elf jaar voor Feyenoord en kwam ook uit voor Excelsior en enkele Finse clubs. In Rotterdam was hij normaal gesproken wisselspeler, maar op 8 mei 2002, in de finale van de UEFA Cup tegen Borussia Dortmund, speelde de Ghanees als basisspeler de wedstrijd van zijn leven.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie