Van Egmond reageert op beslissing Nijhuis: 'Dat lijkt me een goede zaak'

Van Egmond reageert op beslissing Nijhuis: 'Dat lijkt me een goede zaak'

30-11-2021 16:53
52

Dick van Egmond vindt het een 'goede beslissing' van Bas Nijhuis om te stoppen als internationaal arbiter. Dat laat de scheidsrechtersbaas weten aan het Algemeen Dagblad. Nijhuis werd dit seizoen vanwege zijn media-optredens gepasseerd door de UEFA en trok vervolgens zijn conclusies.

Van Egmond sprak met Nijhuis, voordat hij zijn beslissing kenbaar maakte bij Veronica Inside. Het is een 'goede beslissing', vindt de scheidsrechtersbaas. "Hij kan terugkijken op een geweldige internationale carrière. Door te stoppen kan hij zijn plek nu beschikbaar stellen aan andere Nederlandse scheidsrechters. Dat lijkt me een goede zaak", zegt Van Egmond tegen het AD.

Aan de keuze van de UEFA om Nijhuis geen Europese wedstrijden meer te geven, kan Van Egmond naar eigen zeggen weinig doen. "De KNVB draagt slechts scheidsrechters aan. Als de UEFA niet tevreden is over een bepaalde scheidsrechter, en zo iemand vervolgens niet meer indeelt voor wedstrijden, zoals bij Bas is gebeurd, staan wij daarbuiten. Maar nogmaals, Bas heeft zélf besloten om te stoppen als internationaal scheidsrechter."

Van Egmond heeft zelf weinig te klagen over Nijhuis, die van plan is nog jaren door te gaan in de Eredivisie. "We zijn zeker tevreden over Bas."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie