'Van 't Schip krijgt mogelijk verrassende opvolger: Griekse bond zet hoog in'

'Van 't Schip krijgt mogelijk verrassende opvolger: Griekse bond zet hoog in'

30-11-2021 17:33
20

Gennaro Gattuso is in beeld om de nieuwe bondscoach van Griekenland te worden. Hij zou dan de opvolger kunnen worden van John van 't Schip, die aan het einde van dit kalenderjaar vertrekt.

Van 't Schip haalde het WK niet, omdat hij met Griekenland derde werd in een kwalificatiepoule met Spanje en Zweden. Mede daardoor besloot de Nederlander om te stoppen als bondscoach en het Griekse Gazzetta meldt nu op basis van Italiaanse bronnen dat Gattuso weleens zijn opvolger zou kunnen worden. De voormalig middenvelder heeft wel oren naar de baan.

De 73-voudig international van de Azzurri kent het Griekse voetbal al, want tussen 2014 en 2015 was hij trainer van OFI Kreta. Daarna was hij eindverantwoordelijke bij Pisa, AC Milan, Napoli en Fiorentina. Toch voelt Gattuso zich niet te groot voor de klus bij de Griekse nationale ploeg. Hij zou graag hard willen werken en de Grieken er weer bovenop helpen.

Sinds 2004, toen het team van toenmalig bondscoach Otto Rehhagel tegen alle verwachtingen in Europees kampioen werd, viel er namelijk weinig meer te vernemen van de Grieken. To Piratiko haalde in 2010 en 2014 nog wel het WK en reikte in dat laatste jaar tot de achtste finale, maar sindsdien werd geen groot toernooi meer gehaald.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie