'Zoon van' voelt geen druk: 'Probeer mijn eigen naam te maken bij Feyenoord'
Jaden Slory (rechts vooraan)

'Zoon van' voelt geen druk: 'Probeer mijn eigen naam te maken bij Feyenoord'

Gepubliceerd: dinsdag 30 november 2021 om 19:56di 30-11-2021 om 19:56

Jaden Slory is net als zijn vader en oud-prof Andwelé Slory een rechtsbuiten, maar hij probeert op eigen kracht naam te maken bij Feyenoord. Hij speelt momenteel voor Feyenoord O18 en krijgt lof van zijn jeugdtrainer Melvin Boel.

Volgens Boel is Jaden Slory een 'moderne rechtsvoetige buitenspeler'. "Spelers moeten voelen dat het niet altijd om hen gaat. Je hebt een rol binnen het team en ik ben er van overtuigd dat als je als team goed bent, je als individu kan uitblinken. En daar heeft Jaden met zijn één-tegen-één, snelheid en eventueel scorend vermogen specifieke kwaliteiten voor", zegt de coach tegen RTV Rijnmond.

Vader Andwelé speelde iets meer dan vijftig wedstrijden voor de Rotterdammers. "Uiteraard geeft dat een stukje druk, de zoon van", vertelt Boel. "Maar Andwelé is niet altijd bij de wedstrijden, om zo de druk er niet op te leggen. En hij laat Jaden vooral zijn eigen ding doen. Het voetbal was in de tijd van Andwelé ook anders, er worden andere dingen gevraagd. Ik denk juist dat het een enorme kwaliteit van een vader is die een zoon daarin soms loslaat. De druk op spelers is soms al hoog genoeg."

Jaden ervaart zelf ook geen extra druk van zijn vader. "Hij zegt eigenlijk alleen 'veel plezier, gewoon je ding doen'. Voorderest bemoeit hij zich er niet veel mee. Alleen op een positieve manier. Ik houd me ook helemaal niet met m'n achternaam bezig, ik probeer mijn eigen naam te maken. Hopelijk mag ik snel een keer naar De Kuip. Gewoon meetrainen, laten zien dat ik er ben."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws