Ajax bekijkt Anderlecht-uitblinker met verleden bij Barça en Dortmund

Ajax bekijkt Anderlecht-uitblinker met verleden bij Barça en Dortmund

30-11-2021 21:45 Laatste update: 22:04
51

Anderlecht-uitblinker Sergio Gómez is afgelopen weekeinde bekeken door Ajax, zo weet VoetbalPrimeur. De 21-jarige Spaanse linksback staat bij veel meer clubs op de radar.

Ajax heeft hem zaterdag aan het werk gezien tijdens de uitwedstrijd van Anderlecht tegen Charleroi. De kranten Le Soir en The Sun laten ook de namen van AZ, Saint-Étienne, Schalke 04, Everton, Manchester United, Hellas Verona, Fortuna Düsseldorf, Zulte Waregem, Villarreal, Rennes, Hamburger SV, Borussia Dortmund, Southampton, Lille, Internazionale, Rangers FC, KAA Gent, Bayer Leverkusen, Deportivo Alavés, Atalanta Bergamo, AS Monaco en Genua vallen. 

De aanwezige clubs zagen de linksback een hoofdrol vertolken met twee treffers, waaronder één benutte strafschop. Gómez speelde in de jeugd van FC Barcelona, maar hij vertrok in 2018 naar Borussia Dortmund. Afgelopen zomer betaalde Anderlecht naar verluidt 2,25 miljoen euro om hem over te nemen van de Duitse topclub. Hij tekende een contract tot medio 2025 in Brussel.

De aanvallende vleugelverdediger is uitstekend begonnen aan zijn Belgische avontuur. In zestien optredens in de Jupiler Pro League was hij goed voor vijf goals en zeven assists. Gómez kwam uit voor diverse nationale jeugdelftallen van Spanje.