Juventus doet wat het moet doen bij Salernitana, Serie A-achtervolging ingezet

30-11-2021 22:43 Laatste update: 22:48
8

Juventus heeft een belangrijke driepunter gepakt in de achtervolging op de top in de Serie A. Op bezoek bij promovendus Salernitana werd er met 0-2 gewonnen door doelpunten van Paulo Dybala en Álvaro Morata. Matthijs de Ligt maakte de negentig minuten vol.

De Oude Dame startte uitstekend op bezoek bij Salernitana en zocht vanaf het eerste fluitsignaal de aanval. Het creëerde een aantal kansen, maar in eerste instantie stond het vizier niet op scherp. Halverwege de eerste helft was het wél raak. Paulo Dybala combineerde met Dejan Kulusevski en haalde vervolgens snoeihard uit. Salernitana-keeper Vid Belec was kansloos: 0-1.

Richting het einde van de eerste helft nam Juventus wat gas terug, zonder de controle uit handen te geven. Giorgio Chiellini dacht zijn ploeg nog voor rust op 0-2 te zetten, maar zijn doelpunt werd na inmenging van de VAR afgekeurd.

Na de rust kwam Salernitana wat beter in de wedstrijd en kwam het een aantal keer dreigend door op de helft van Juventus, maar doelman Wojciech Szczesny hield zijn doel vrij simpel schoon. Morata besliste de wedstrijd zo'n twintig minuten voor tijd. De Spaanse spits tikte de bal heel subtiel tussen de benen van Belec door voor de tweede Juventus-treffer. Diep in blessuretijd kreeg Dybala de kans om vanaf de stip zijn tweede te maken, maar hij miste.

Door de overwinning komt Juventus op 24 punten uit 15 wedstrijden. Het staat daarmee 11 punten achter op koploper Napoli.