Derksen: 'Wilfred zat nog met die radioshow, René vond het op werken gaan lijken'

Derksen: 'Wilfred zat nog met die radioshow, René vond het op werken gaan lijken'

01-12-2021 20:18
27

Johan Derksen heeft bij HLF8 tekst en uitleg gegeven over de nieuwe dagelijkse talkshow die hij vanaf januari gaat maken met collega's Wilfred Genee en René van der Gijp. De plannen voor wat het VI Vandaag-tijdperk moet gaan worden, lager er al langer, maar Genee en Van der Gijp waren niet meteen overtuigd.

Derksen vertelt aan presentator Johnny de Mol over de directievergadering met diens vader John de Mol. "Met de directie eromheen en een PowerPoint-presentatie waarin wij zagen dat wij geweldig maken, spraakmakend en weet ik veel wat. Ik denk: nou komt er wat. Ze wilden er een dagelijkse talkshow van maken en daar was ik heel enthousiast over.'

De Snor was namelijk uitgekeken op het bestaande Veronica Inside-format. "Ik had daar 24 jaar gezeten, het kabbelde voort en het was een herhaling van zetten en ik ben ook een beetje uitgepraat over voetbal. Wat het nodig had? Nou, het had nieuw elan nodig. Maar ik vond dat we op de automatische piloot geld verdienden."

Genee en Van der Gijp waren aanvankelijk niet enthousiast. "Wilfred zat nog met die ochtendshow (op Radio Veronica, red.) en René vindt vijf dagen in de week op werken lijken... Dat mogen ze weten en ik zei: dat is goed, even goede vrienden, dan zet je Kieft op mijn plek en ik stop ermee. Maar ze dachten: ja, die stopt toch niet..."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie