Ibrahimovic en Messias nemen Milan wéér bij de hand, koploper Napoli speelt gelijk

01-12-2021 22:40
8

AC Milan is foutloos gebleven in de midweekse speelronde. Zlatan Ibrahimovic en Junior Messias loodsten I Rossoneri langs Genoa, terwijl koploper Napoli een 0-2 voorsprong uit handen gaf bij Sassuolo.

Genoa - AC Milan (0-3)
De nummer twee van de Serie A had geen kind aan laagvlieger Genoa. Na tien minuten zette Zlatan Ibrahimovic de bezoekers met een uiterst bekeken vrije trap op voorsprong. Daarna was het de avond van Junior Messias. De dertigjarige Braziliaan, die op zijn 26ste full-time profvoetballer werd en afgelopen week tegen Atlético Madrid matchwinner werd, tekende voor de andere twee doelpunten van de avond.

Sassuolo - Napoli (2-2)
Na een povere eerste helft leek het er niet op dat Napoli de koppositie eenvoudig kon behouden. Toch zorgde middenvelder Fabián Ruiz voor de bevrijdende openingstreffer. Napoli-topscorer aller tijden Dries Mertens verdubbelde op het uur de voorsprong. Napoli leek daarmee in veilige haven, maar niets bleek minder waar. Gianluca Scamacca deed namens de thuisploeg wat terug. Met de inmiddels ingevallen oud-Sparta Rotterdam-speler Abdoui Harroui kwam Sassuolo zelfs via Gian Marco Ferrari tot de gelijkmaker.

Het werd nog gekker, want in de vierde minuut van de blessuretijd leek Sassuolo de comeback zelfs compleet te maken. Het doelpunt van Grégoire Defrel werd echter afgekeurd door de VAR. De koploper van de Italiaanse competitie lijdt wel duur puntenverlies tegen de nummer elf.

AC Milan klimt door de zege weer over eeuwige rivaal Internazionale heen. Napoli voert met 36 punten - één meer dan Milan - nog wel de ranglijst aan in de Serie A.