Lang doet Van den Brom pijn: Club Brugge wint bekerthriller na penalty's

01-12-2021 23:27 Laatste update: 02-12-2021 06:36
22

Voor het KRC Genk van trainer John van den Brom zit het bekeravontuur erop. Tegen Club Brugge gaf het twee keer een voorsprong uit handen en uiteindelijk redde Blauw-Zwart het na strafschoppen: uitgerekend Noa Lang besliste de penaltyreeks.

Club Brugge had zondag in de competitie ook al van Genk gewonnen. Woensdagavond stond het na negentig minuten spelen 3-3. Éder Álvarez opende al vroeg in de wedstrijd de score in het voordeel van de bezoekers, Kristian Thorsvedt trok na een half uur gelijk. Genk nam vervolgens twee keer de leiding via Joseph Paintsil, maar beide goals van de Ghanees werden tenietgedaan door Charles De Ketelaere (foto).

Ruud Vormer moest plaatsmaken in de verlenging en Bas Dost viel juist in, maar gescoord werd er niet meer. Dost opende de strafschoppenserie met een rake inzet, Patrik Hrosovský miste de eerste namens Genk, waarna De Smurfen achter de feiten aan liepen. Club Brugge bleef foutloos en Lang voltrok uiteindelijk het vonnis.

Voor Van den Brom is de bekeruitschakeling een volgende domper. De nummer twee van vorig seizoen moet het in de huidige Jupiler Pro League-jaargang doen met een tiende plek, op vijf punten afstand van de plekken die recht geven op de kampioensplay-offs.