'Berghuis mist Ajax-training en wordt voor tweede keer trotse ouder van dochter'

'Berghuis mist Ajax-training en wordt voor tweede keer trotse ouder van dochter'

02-12-2021 06:36
61

Steven Berghuis ontbrak op de laatste training voor de wedstrijd van Ajax tegen Willem II. De aanvaller en zijn vrouw Nadine werden voor de tweede keer de trotse ouders van een dochter en Berghuis kreeg van trainer Erik ten Hag een dag vaderschapsverlof.

Dat meldt De Telegraaf. De kans is groot dat Berghuis er donderdagavond tegen Willem II wél gewoon bij is. Of hij in de basis gaat starten is nog maar de vraag, omdat Ten Hag veel waarde hecht aan het feit dat spelers aanwezig moeten zijn op de afsluitende training, willen ze tijdens de wedstrijd in de basis starten. De oefenmeester heeft met Davy Klaassen een uitstekend alternatief voor Berghuis.

Berghuis kwam in de zomerse transferperiode over van aartsrivaal Feyenoord en wist zijn plekje in de Ajax-basis meteen te veroveren. In negentien wedstrijden dit seizoen wist hij zeven keer het net te vinden en gaf hij zeven assists. 

Ajax voelt de hete adem van Feyenoord in de nek na woensdagavond. De Rotterdammers wonnen met 2-1 van Heracles Almelo en staan één punt achter op de club uit Amsterdam. De wedstrijd tegen Willem II wordt al op donderdagavond gespeeld, aangezien Ajax op dinsdag 7 december in de Champions League speelt tegen Sporting Portugal.