Petrovic reageert op bizar penaltymoment: 'Even laten zien wie baas is'

Petrovic reageert op bizar penaltymoment: 'Even laten zien wie baas is'

02-12-2021 08:20 Laatste update: 09:13
18

Zeljko Petrovic baarde dinsdagavond opzien toen hij na een gemiste strafschop van zijn Irak het veld opstormde om de bal af te pakken van één van zijn spelers. Die wilde na een misser opnieuw aan gaan leggen vanaf de penaltystip.

Dat schoot in het verkeerde keelgat bij Petrovic, die in gesprek met De Telegraaf aangeeft dat de speler in kwestie niet op de lijst stond om een strafschop te nemen. "Toen hij opnieuw met de bal in zijn handen stond – de keeper bewoog te vroeg – greep ik in. Ik kon mijn spelers niet bereiken en ben er toen op afgegaan. Even laten zien wie de baas is. Ik was assistent van Dick Advocaat, maar nu de hoofdcoach. En dan wordt leiderschap gevraagd. Hasan Abdulkareem scoorde, waardoor we 1-1 speelden en perspectief houden om door te gaan in de Arab Cup." 

Petrovic besloot na de wedstrijd zijn excuses aan te bieden in de kleedkamer. "Ik heb mijn excuus aangeboden want het hoort niet. Iedereen stond versteld, ook de scheidsrechter, want ik kreeg geen rood of geel, zelfs geen waarschuwing. Ik ben er niet blij mee of trots op, maar het hielp wel."

Mede door de ingreep van Petrovic wist Irak met 1-1 gelijk te spelen tegen Oman bij het debuut van de oefenmeester.