Teleurstelling voor Van de Beek: ook Rangnick passeert oud-Ajacied bij United

Teleurstelling voor Van de Beek: ook Rangnick passeert oud-Ajacied bij United

02-12-2021 20:47
55

Een tegenvaller voor Donny van de Beek: Ralf Rangnick heeft in zijn eerste wedstrijd als manager van Manchester United geen plek voor hem. De oud-Ajacied begint in de Premier League-topper tegen Arsenal op de bank.

Rangnick werd tot het einde van het seizoen aangesteld door United. De Duitser zit donderdagavond overigens nog niet op de bank, omdat het laatste papierwerk nog in orde moet worden gemaakt. Michael Carrick neemt daarom nog de honneurs waar tegen Arsenal.

Van de Beek zat afgelopen weekeinde ook al op de bank tegen Chelsea (1-1). Fred, Scott McTominay en Bruno Fernandes krijgen de voorkeur boven de Nederlander. De voorhoede bestaat uit Marcus Rashford, Jadon Sancho én Cristiano Ronaldo. De Portugese ster werd tegen Chelsea nog geslachtofferd, toen er voor een 4-3-1-2 formatie werd gekozen. United moet het door blessures onder meer zonder Raphaël Varane, Paul Pogba en Luke Shaw stellen.

Bij The Gunners is Bukayo Saka niet fit genoeg om te starten. Gabriel Martinelli vervangt hem. Arsenal staat momenteel vijfde, United is de nummer tien. Het verschil tussen beide ploegen is vijf punten. De aftrap op Old Trafford is om 21.15 uur.