'In Duitsland en zeker bij Bayern zitten ze niet te wachten op deze Zirkzee'

'In Duitsland en zeker bij Bayern zitten ze niet te wachten op deze Zirkzee'

Gepubliceerd: donderdag 2 december 2021 om 21:04do 02-12-2021 om 21:04

Joshua Zirkzee werd met de nodige bombarie gepresenteerd door Anderlecht, maar de huurling van Bayern München maakt in Brussel nog geen verpletterende indruk. De Belgische oud-doelman Philippe Vande Walle is nog niet overtuigd van de twintigjarige Nederlander.

Zirkzee scoorde tot dusver zes keer en gaf drie assists in veertien optredens in de Jupiler Pro League. "Het voelt aan als gemakzucht", begint Vande Walle, die tegenwoordig als analist werkzaam is, bij Het Nieuwsblad. "Een topspits is verslaafd aan goals maken, maar bij Zirkzee mis ik vaak grinta en honger."

Vande Walle zag Zirkzee al op jonge leeftijd op de deur kloppen bij Bayern München, maar van een doorbraak bij de Duitse grootmacht kwam het nog niet. "In Duitsland, en zeker bij Bayern, zitten ze nu niet te wachten op deze Zirkzee", is de achtvoudig international van de Rode Duivels duidelijk. "Ze hebben andere spelers genoeg en voorlopig is hij gelimiteerd bij Anderlecht."

Vande Walle vergelijkt de Nederlandse spits met Lukas Nmecha, die vorig seizoen indruk maakte bij Anderlecht en nu uitkomt voor VfL Wolfsburg. Zo goed presteert Zirkzee echter nog niet in België. "Doet hij dat wel, dan versiert hij volgend seizoen net zo goed een transfer naar een andere Duitse club. Nmecha zit nu bij Wolfsburg en werd Duits international. Ach, wie weet draait Zirkzee nog de knop om. Het is nog niet te laat."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws