Ajax is heer en meester en scoort er lustig op los tegen Willem II

02-12-2021 22:53 Laatste update: 23:16
171

Ajax heeft donderdag een klinkende zege geboekt op Willem II. De ploeg van trainer Erik ten Hag won met liefst 5-0 in de Johan Cruijff Arena en blijft daardoor de koploper van de Eredivisie.

Ajax nam vanaf het eerste fluitsignaal het heft in handen en de eerste kansen dienden zich al snel aan. Ryan Gravenberch zag een bal voor de lijn worden weggehaald en Davy Klaassen kreeg zijn hoofd niet goed achter een voorzet van Antony. Na een kwartier probeerde de Braziliaan het zelf en de bal verdween van grote afstand schitterend in het doel. Daarmee was het Tilburgse verzet meteen gebroken, want twee minuten later schoot Lisandro Martínez na een hoekschop al de 2-0 binnen.

Willem II was totaal niet opgewassen tegen de Amsterdamse dadendrang en na 24 minuten stond het via Antony al 3-0. Na 27 minuten vond ook Sébastien Haller het net, waardoor een monsterscore in de maak leek. Scheidsrechter Edwin van de Graaf werd echter naar het scherm geroepen en zette vanwege buitenspel een streep door de goal, hoewel er sprake leek van een nieuwe situatie. Na die tegenvaller bleef Ajax heer en meester, maar de stormloop ging liggen.

In de tweede helft begon Ajax echter opnieuw furieus. Martínez kopte op de lat en in de rebound kopte Klaassen van dichtbij in de handen van Wellenreuther. Het duurde daarna tot minuut 71 voor de thuisploeg alsnog de score verder opvoerde. Ditmaal trof Klaassen wel doel met het hoofd, na een voorzet van Gravenberch. Ook invaller Danilo pikte vervolgens nog zijn doelpuntje mee.

Een zesde treffer bleef uit voor het dominante Ajax, maar dat mocht de pret niet drukken. Bovendien hielden de Amsterdammers weer de nul. Ajax vergroot de voorsprong op Feyenoord en PSV weer tot respectievelijk vier en vijf punten. De rivalen komen dit weekeinde nog in actie.