Manchester United rekent af met Arsenal na heerlijk voetbalgevecht op Old Trafford

02-12-2021 23:10
64

Manchester United heeft in een knotsgek duel af weten te rekenen met Arsenal. The Red Devils kwamen op bizarre wijze op achterstand, maar wisten mede dankzij matchwinner Cristiano Ronaldo de rug te rechten.

Bij Manchester United zat Ralf Rangnick nog niet op de bank tegen Arsenal, waardoor Michael Carrick de honneurs andermaal moest waarnemen. De oud-middenvelder posteerde Ronaldo tegen Chelsea nog op de bank, maar de Portugees mocht donderdagavond wél aan de aftrap verschijnen. Donny van de Beek zat wederom op de bank. In de laatste minuut van de wedstrijd mocht hij wel nog even invallen.

Na dertien minuten kwam Arsenal al op voorsprong in het Theatre of Dreams. Dat gebeurde op bizarre wijze: bij een corner stond Fred op de voet van teamgenoot David de Gea. De Spaanse goalie bleef geblesseerd op de grond liggen, waardoor Emile Smith Rowe gemakkelijk raak kon schieten. Scheidsrechter Martin Atkinson keurde de treffer in eerste instantie af, maar na ingrijpen van de VAR werd dat teruggedraaid: 0-1.

Daardoor moest United al snel in de achtervolging. Vlak voor rust leverde dat de gelijkmaker op: Bruno Fernandes tikte de bal in de verre hoek. Uitgerekend Fred was goed voor de assist. Na de pauze denderde Manchester United door: Ronaldo schoot zijn ploeg in de 51ste minuut op voorsprong.

Arsenal bewees daarna echter dat het ook over veerkracht beschikt. Nog geen drie minuten na de 2-1, zorgde Martin Ødegaard weer voor de gelijkmaker. De Noorse spelmaker produceerde eenzelfde soort treffer als opponenten Fernandes en Ronaldo.

Daarna barstte het gevecht om de voorsprong los. Die werd gewonnen door United: Ronaldo maakte de 3-2 uit een strafschop. In de resterende twintig minuten ging Arsenal op jacht naar de winnende treffer. Dat leverde ook counterkansen voor de thuisploeg op. Desondanks wisten beide ploegen niet meer te scoren: het voetbalgevecht eindigde in 3-2 voor Manchester United. De ploeg van Rangnick klimt daardoor naar de zevende plek in de Premier League. Arsenal staat nog steeds vijfde.