Ajax pakt oude 'trainingskamptraditie' op met pittige start van 2022 op komst

Ajax pakt oude 'trainingskamptraditie' op met pittige start van 2022 op komst

Gepubliceerd: vrijdag 3 december 2021 om 07:57vr 03-12-2021 om 07:57

Ajax gaat zich in Portugal voorbereiden op de lastige start van de tweede seizoenshelft. Trainer Erik ten Hag heeft na de thuiszege op Willem II van donderdag bevestigd dat de Amsterdammers een oude 'traditie' op gaan pakken.

Tijdens de winterstop van het seizoen 2017/2018 vertrok Ajax namelijk ook naar Portugal. Daarna belegde men trainingskampen in de Verenigde Staten en in Qatar, terwijl Ajax vorig seizoen thuisbleef tijdens de winterstop. "Het is de bedoeling dat we daar in de eerste week van januari naartoe gaan", wordt Ten Hag geciteerd door De Telegraaf, doelend op het winterse trainingskamp in Portugal.

Ajax treft voor de winterstop onder meer AZ en Feyenoord nog, maar zal in 2022 direct 'aan' moeten staan. Op zondag 16 januari wacht de altijd beladen uitwedstrijd tegen FC Utrecht, één week later gaat Ajax op bezoek bij PSV. Spelers als Sébastien Haller, Andre Onana en de momenteel geblesseerde Mohammed Kudus zijn er dan hoogstwaarschijnlijk niet bij, vanwege Afrika Cup-verplichtingen. Na de wedstrijden tegen FC Utrecht en PSV zal de Eredivisie overigens één week stilliggen vanwege een internationale interlandperiode, waar de UEFA geen gebruik van maakt.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws