Europese clubs maken zich grote zorgen om Afrika Cup en willen in gesprek met FIFA

Europese clubs maken zich grote zorgen om Afrika Cup en willen in gesprek met FIFA

Gepubliceerd: vrijdag 3 december 2021 om 12:15vr 03-12-2021 om 12:15

De European Club Association (ECA) maakt zich grote zorgen over de veiligheid van de spelers tijdens de Afrika Cup. De opmars van de omikronvariant van het coronavirus heeft al in meerdere landen tot lockdown-maatregelen geleid.

In totaal doen er 24 landen mee aan de Afrika Cup, die tussen 9 januari en 6 februari in Kameroen wordt gespeeld. Met onder meer Sébastian Haller, Andre Onana en Ibrahim Sangaré doen er ook diverse spelers uit de Eredivisie aan het toernooi mee. 

De ECA, waar 240 clubs bij zijn aangesloten, uit zijn zorgen via een statement. 'Het bestuur heeft grote zorgen over de veiligheid en het welzijn van de spelers in aanloop naar de Afrika Cup en de interlandperiodes begin 2022. Zeker gezien de verslechterende gezondheidssituatie. Het bestuur wil urgent met de FIFA praten om te garanderen dat alle nodige voorzorgsmaatregelen beschikbaar zijn om de spelers te beschermen.'

Onder meer enkele Premier League-clubs weigerden in september al om spelers naar landen te laten vertrekken die op de 'rode lijst’ van het Verenigd Koninkrijk stonden. Bovendien ontstond er chaos tijdens de clash tussen Brazilië en Argentinië: de Braziliaanse politie legde het duel stil, omdat er bij de Argentijnen vier spelers uit Engeland op het veld stonden, terwijl zij veertien dagen in quarantaine hadden gemoeten.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws