Teleurgestelde Mokhtar vindt geen club: 'Marokkaanse afkomst speelt een rol'

Teleurgestelde Mokhtar vindt geen club: 'Marokkaanse afkomst speelt een rol'

Gepubliceerd: vrijdag 3 december 2021 om 12:34vr 03-12-2021 om 12:34

Youness Mokhtar had na zijn vertrek bij Columbus Crew niet verwacht dat het zo moeilijk zou zijn om een nieuwe club in Nederland te vinden. De dertigjarige linksbuiten kon begin dit kalenderjaar even bij ADO Den Haag terecht, maar daarna werd het stil.

"Het is alsof je bij elke sollicitatie geweigerd wordt", zegt Mokhtar tegen de NOS. "Ik denk dat mijn Marokkaanse afkomst een rol speelt." Hij rept van een 'bedorven' Nederlandse voetbalwereld. "Als je presteert, ben je het mannetje en loopt iedereen van een voetbalclub met je weg. Als jij later diezelfde club weer nodig hebt, word je als grofvuil behandeld."

Daarmee doelt Mokhtar op PEC Zwolle, waar hij in het seizoen 2012/2013 en tussen 2016 en 2018 succesvol was. Hij bood zich meermaals aan bij de Eredivisie-hekkensluiter, maar was niet welkom. "Aan het begin van het seizoen werd gezegd dat er geen plek meer was in de selectie, vervolgens werden Leandro Fernandes en Ryan Koolwijk wel gehaald. Wat mij steekt, is dat ik niet eens mag meetrainen. Toen ik nog speelde, was meetrainen nooit een probleem. Er kwamen jongens uit alle windstreken." Na het ontslag van Art Langeler probeerde hij het opnieuw, maar hij werd 'genegeerd'. "Dat steekt mij enorm. Ik heb een prachtige tijd gehad in Zwolle en heb de club geld opgeleverd. Nu wordt er gedaan of ik niet meer besta."

Mokhtar zegt het niet voor het geld te doen en bood zich ook tevergeefs aan bij FC Twente en Go Ahead Eagles. Bij Almere City FC werd hem verteld dat ze geen onrust in de selectie wilden. "Bij die opmerking werd voor mij wel het een en ander duidelijk. Volgens mij worden jongens die van Marokkaanse afkomt zijn snel als moeilijk bestempeld. Het is toch opvallend dat ook een jongen als Nasser El Khayati, die ook zijn sporen in de Eredivisie heeft verdiend, niet aan een club kan komen. Jongens, we willen meetrainen en betalen zelf de brandstof."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws