Xavi: 'Frenkie de Jong is 'intransferible', hij is heel belangrijk voor Barça'

Xavi: 'Frenkie de Jong is 'intransferible', hij is heel belangrijk voor Barça'

Gepubliceerd: vrijdag 3 december 2021 om 13:55vr 03-12-2021 om 13:55

FC Barcelona-trainer Xavi is duidelijk over alle geruchten rond Frenkie de Jong. De Nederlandse middenvelder mag absoluut niet vertrekken uit Camp Nou.

De voorbije weken schreven Spaanse media dat een goed bod op de oud-Ajacied weleens verleidelijk zou kunnen zijn voor de Catalanen. Als het aan Xavi ligt, blijft De Jong echter gewoon bij Barça. "Ja, hij is intransferible, niet overdraagbaar. Hij is heel belangrijk voor ons. Hij kan het verschil maken, dat deed hij ook tegen Villarreal met een doelpunt en een beslissende pass. Hij speelde tussen de linies en is de Frenkie die we willen zien. Hij was uitstekend tegen Villarreal."

Xavi besprak tijdens de persconferentie in aanloop naar het La Liga-duel met Real Betis ook de toekomst van Ousmane Dembélé. De Franse aanvaller is weer fit, maar steggelt met de club over een nieuw contract. "Ik weet dat het niet alleen een economische kwestie is", vertelt de coach. "We hebben duidelijk aangegeven wat zijn positie is. Hij is een heel belangrijke speler met veel talent."

"Ik zei al eerder, hij kan de beste speler ter wereld worden op zijn positie", vervolgt Xavi zijn lofzang. "Maar het hangt van hem af. Wij zien hem als een sleutelfiguur in ons project. Dat sportieve project maakt hem gelukkig. Hij wil zich geliefd voelen en dat is hij."

Bij Barça verdenken ze vooral de zaakwaarnemer van Dembélé van kwade intenties. Hij zou willen wachten op lucratieve aanbiedingen van andere clubs. Xavi is echter niet van plan om de speler op de tribune te zetten. "Nee, dat overweeg ik niet."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws