Ajax komt een stuk makkelijker aan de overwinningen dan wij

"Ajax komt een stuk makkelijker aan de overwinningen dan wij"

Gepubliceerd: vrijdag 3 december 2021 om 17:39vr 03-12-2021 om 17:39

Laatste update: vrijdag 3 december 2021 om 17:57vr 03-12-2021 om 17:57

Feyenoord-trainer Arne Slot erkent dat het voor zijn ploeg lastiger is om wedstrijden te winnen dan Ajax. Hij denkt dat de koploper weinig wedstrijden zal gaan verliezen in de Eredivisie.

Ajax won donderdag met 5-0 van Willem ll, wederom ging dat makkelijk. "Het is niet zod at Ajax 'ogenschijnlijk' de wedstrijden wint, Ajax wint gewoon makkelijk", zegt Slot op de persconferentie. "Ajax komt een stuk makkelijker aan de overwinningen dan wij. Ze scoren veel meer dan wij en krijgen er ook een stuk minder tegen. We lopen statistisch gezien flink achter, maar toch is het verschil maar één punt. Ik heb Ajax - Willem ll tot 3-0 gekeken, daarna niets meer. De eerste goal was een afstandsschot, de tweede uit een corner, dat zijn lekkere goals om te hebben. Bij ons kost het vaak meer moeite."

"Wij moeten zorgen dat we vooral heel dicht bij Ajax blijven. Een ding is zeker, zij gaan niet verliezen, dus wij moeten zorgen dat we zelf ook alles winnen. Nou, het lijkt er in elk geval op dat Ajax niet gaat verliezen", zegt Slot.

Over twee weken staat Feyenoord - Ajax op het programma, maar dat houdt Slot nog niet bezig. "Ik merk er in de spelersgroep ook niks van. Ik ben natuurlijk niet de hele dag bij de jongens in de buurt, maar bij besprekingen of op het trainingsveld gaat het in elk geval niet over Ajax. Logisch ook, we hebben nog wel een paar belangrijke wedstrijden voor die tijd."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws