Breaking news

Bericht vanuit Amsterdam: Eriksen traint voorlopig met Jong Ajax mee

Uitspraak Steijn wekt onbegrip bij Kraay jr.: Waarom zeg je zoiets?

Uitspraak Steijn wekt onbegrip bij Kraay jr.: "Waarom zeg je zoiets?"

Gepubliceerd: vrijdag 3 december 2021 om 20:20vr 03-12-2021 om 20:20

Maurice Steijn zei deze week in Voetbal International dat NAC Breda met hem naar de Eredivisie gepromoveerd zou zijn, een uitspraak waar Hans Kraay jr. van opkijkt. Hij begrijpt niet waarom de nog clubloze trainer dat heeft gezegd.

"Wat ik bij VVV in vijf jaar heb opgebouwd, had in Breda in twee jaar gekund. Sterker, ik ben er heilig van overtuigd dat als ik nu nog bij NAC had gewerkt, we dit seizoen waren gepromoveerd naar de Eredivisie", zei Steijn in het weekblad. 

Kraay jr., Keuken Kampioen Divisie-kenner, snapt de uitspraak van Steijn niet. "Waarom zeg je zoiets? Ik zie het nut er niet van in om dit te zeggen. Je helpt de supporters niet, je helpt de huidige trainer (Edwin de Graaf, red.) niet, niemand", zegt hij bij ESPN.

De Graaf zegt dat hij Steijn over het interview gesproken heeft. "Hij heeft mij toegezegd dat het niet zo bedoeld was. Ik ben gewoon bezig met NAC en wil het zo goed mogelijk doen. We zijn nog steeds goed met elkaar, daar is niets aan veranderd. We weten waar we mee bezig zijn met NAC. Meer kunnen we niet doen."

Almere City
Steijn is de topkandidaat om aan de slag te gaan bij Almere City, zo meldde VoetbalPrimeur deze week al. "Dat heb ik ook begrepen", zegt Kraay jr. "Almere City moet het gewoon rustig aan doen. Teun Jacobs (technisch manager Almere City, red.) zei: beter twee weken te laat, dan een uur te vroeg. Ze hebben er zelf een klerezooi van gemaakt, niet de trainers. Desnoods ga je vijf keer met Maurice Steijn zitten. Als je dan nog niet overtuigd bent, ga je met iemand anders spreken."

Almere City speelt vrijdagavond thuis tegen FC Eindhoven en wordt dan geleid door interim-trainer Tim Bakens. Of het meteen zijn laatste wedstrijd is als eindverantwoordelijke? "Dat zou zomaar kunnen. Of Steijn komt, weet ik niet. De naam heb ik gehoord, maar wel vanuit de media. Ik heb zelf met nog geen enkele kandidaat gesproken."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws