Groningen en PEC worstelen: pegel van afstand en eigen goal 'hoogtepunten'

03-12-2021 21:56 Laatste update: 22:05
83

PEC Zwolle leek lang op weg naar de tweede overwinning van dit seizoen in de Eredivisie, maar gaf in de slotfase een voorsprong uit handen tegen FC Groningen. Mees de Wit zorgde voor de 0-1 met een fantastische knal van afstand, een eigen doelpunt van Thomas van den Belt zorgde voor de 1-1 eindstand.

Voor PEC was de wedstrijd op bezoek bij Groningen een hele belangrijke om weer aansluiting te vinden bij nummer 17 Fortuna Sittard. Groningen, dat het zeer matig doet dit seizoen maar de laatste twee wedstrijden wist te winnen, was wat dat betreft de ideale tegenstander voor de ploeg uit Zwolle. De thuisploeg speelde inspiratieloos en PEC was in de beginfase van de wedstrijd dreigender. Tot uitgespeelde kansen kwamen beide ploegen niet of nauwelijks.

Vanuit het niets pakte PEC na ongeveer een kwartier spelen toch de voorsprong. De Wit besloot het eens van afstand te proberen en verraste Groningen-keeper Peter Leeuwenburgh volledig. De bal vloog via de onderkant van de lat in het doel.

Vlak voor rust kreeg Gervane Kastaneer nog een grote kans om zijn ploeg op 0-2 te zetten en dat was op basis van het spelbeeld terecht geweest. De aanvaller kopte de bal echter recht op Leeuwenburgh af. Na rust hoefde PEC niet zo nodig meer. Groningen probeerde het voorzichtig wel, maar speelde veel te slordig. Een kwartier voor tijd werd de thuisploeg echter geholpen door PEC: Thomas van den Belt kopte de bal achter een kansloze Kostas Lamprou in zijn eigen doel: 1-1.

Een typische wedstrijd in de kelder van de Eredivisie, waarbij beide ploegen worstelden. PEC schiet weinig op met een punt en staat drie punten achter op nummer 17 Fortuna Sittard. Groningen staat teleurstellend twaalfde met achttien punten.