Almere weet weer wat winnen is na Verbeek-vertrek, NAC sloopt FC Den Bosch

03-12-2021 21:55 Laatste update: 22:02
27

NAC Breda heeft op bezoek bij FC Den Bosch snoeihard uitgehaald: 0-5. Door de overwinning klimt de ploeg over de directe tegenstander heen. Roda JC won simpel op bezoek bij hekkensluiter FC Dordrecht (2-5), terwijl FC Volendam punten verspeelde bij Helmond Sport: 1-1.

FC Den Bosch - NAC Breda 0-5
NAC Breda heeft snoeihard uitgehaald op bezoek bij FC Den Bosch. De ploeg van trainer Edwin de Graaf liep vooral in het tweede bedrijf volledig over de tegenstander heen. Mats Seuntjens opende de score halverwege de eerste helft met wat geluk: zijn schot werd van richting veranderd en viel achter een kansloze Den Bosch-keeper Wouter van der Steen in het doel.

Na rust was het een schiettent voor het doel van de thuisploeg. NAC liep in rap tempo uit naar een zeer ruime voorsprong. Kaj de Rooij tikte binnen na goed voorbereidend werk van Jarchinio Antonia, Boris van Schuppen maakte op prachtige wijze de 0-3 met een lobje à la Dennis Bergkamp.

Twee minuten na de lekkere treffer van Van Schuppen zorgde Thom Haye met een prachtige vrije trap voor de 0-4, Pjotr Kestens bepaalde de eindstand op 0-5. Door de overwinning passeert NAC Den Bosch op de ranglijst.

FC Dordrecht - Roda JC 2-5
Hekkensluiter Dordrecht kende een goede start tegen Roda JC. Mathis Suray zorgde al na zeven minuten spelen voor de 1-0, maar lang konden De Schapenkoppen niet genieten van die voorsprong. Eén minuut later lag de bal er aan de andere kant van het veld alweer in: Patrick Pflücke tikte van dichtbij de gelijkmaker tegen de touwen.

In de tweede helft liep Roda in een kort tijdsbestek weg bij Dordrecht. Dylan Vente, Xian Emmers en nogmaals Vente zorgden voor een 1-4 tussenstand. Stijn Meijer redde de eer voor de thuisploeg door ongeveer vijf minuten voor tijd de 2-4 te maken, maar het was niet het laaste doelpunt van de wedstrijd. Dylan Vente maakte in de blessuretijd zijn derde van de avond. Het is de vierde wedstrijd op rij waarin Dordrecht minstens vier doelpunten tegen krijgt.

Helmond Sport - FC Volendam 1-1
Volendam stond comfortabel bovenaan in de Keuken Kampioen Divisie voor de wedstrijd tegen Helmond Sport, maar de ploeg van trainer Wim Jonk kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel in Helmond. Vlak voor rust kwam de thuisploeg via Arno van Kuilegom op voorsprong, maar vijf minuten later maakte Martijn Kaars vlak voor de thee de 1-1. Na rust was Volendam verreweg de beste, maar verzuimde het de overwinning te pakken. Daardoor moet het op gaan passen in de strijd om de tweede periode.

Almere City - FC Eindhoven 2-0
Almere City weet weer wat winnen is na het vertrek van Gertjan Verbeek. In eigen stadion won het met 2-0 van FC Eindhoven. Lance Duijvestijn zorgde vlak voor rust voor de 1-0, vlak na rust maakte Jonas Arweiler de 2-0. Hier bleef het bij in het Yanmar Stadion.